لیست اختراعات مريم رنجبر


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ اظهارنامه: 1391/05/10
تاریخ ثبت: 1392/05/29
خلاصه اختراع:

عصاره خرما با توجه به محتواي نيتروژن , ويتامين و املاح آن , جهت ايجاد شرايط مناسب تخمير بسيار كارآمد و مفيد است . با توجه به قابليت ايران , به ويژه استان هاي جنوبي كشور در توليد واريته هاي مختلف خرما و همچنين پايين بودن مصرف سرانه شير كه بعضا در اثر عدم مقبوليت حسي آن است و اثرات سلامت بخش پروبيوتيك ها در ارتقائ سلامت عمومي افراد جامعه , توليد و انبوه سازي فرآورده مذكور پيشنهاد مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/13
تاریخ ثبت: 1395/02/13
خلاصه اختراع:

فلزات واسطه و آمينواسيدها نقش اساسي در سلامت بدن انسان و حيوان دارند. متيوين يكي از امنيو اسيدهاي ضروري حاوي گوگرد است. كمپلكس‌هاي فلزات واسطه با امينواسيد ها كاربردهاي بسياري در پزشكي و علوم دارويي دارند. در اين مطالعه ساخت نانوساختار هاي روي و متيوين به همراه متيوينين در دو حلال موردبررسي قرار گرفت و جذب آن‌ها در بدن جاندار بررسي شد. از واكنش كلريد روي دو ظرفيتي با ليگاند متيوين تحت امواج التراسونيك منجر به توليد صفحه‌هاي با ضخامت نانو مي‌شود. صفحات با ضخامت كمتري در حلال متانول نسبت به دي متيل سولفوكسايد به‌دست‌آمده است. در اين مطالعه كمپلكس‌هاي به‌دست‌آمده به‌وسيله آناليز عنصر، جذب اتمي، طيف‌سنجي زيرقرمز، پراش پرتو ايكس و ميكروسكوپ الكتروني روبشي نشر ميداني تعيين ساختار شده است. با توجه به نتايج به‌دست‌آمده فرمول كمپلكس بسته براي روي Zn(C5H9NO2S)2 تعيين شده است. با بررسي نتايج ميكروسكوپ الكتروني روبشي ميداني مشخص شد كمپلكس به‌دست‌آمده -نانو صفحات هستند. كه براي كمپلكس روي ضخامت صفحات 72-100 نانو متر و براي به‌دست‌آمده است. كمپلكس روي متيونين به روش كيسه روده برعكس براي تعيين ميزان جذب مورد آزمايش قرار گرفت. ساختار نانو صفحه روي متيونين نسبت به روي كلريد و نمونه تجاري زينپرو داراي جذب بالاتري است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/04/09
تاریخ ثبت: 1396/02/20
خلاصه اختراع:

پيل‌هاي سوختي اكسيد جامد به دليل بازده بالا، عدم انتشار آلاينده‌هاي زيست محيطي و چگالي توان بالا، يكي از پركاربردترين انواع پيل‌هاي سوختي محسوب مي شوند. در اين كار تحقيقاتي، نانو ذرات به عنوان ماده اوليه براي ساخت الكتروليت پيل سوختي اكسيد جامد ساخته شده است. ابتدا نانو كامپوزيت LH2(تركيب دو ليگاند پيريدين2 و 6-دي كربوكسيليك اسيد و پيريدين 2و6-دي آمينو) براي كمپلكس سازي تهيه شد. در اينجا براي سادگي مواد پيريدين 2 و 6-دي كربوكسيليك اسيد و پيريدين 2 و 6-دي آمينو كه به ترتيب با نام هاي اختصاري pydc و pydca در چكيده و توصيف و ادعاي اختراع نشان داده شده اند. از تركيب اين دو ماده يك ليگاند تركيبي كه با نام اختصاري LH2 نشان داده شده به دست آمد. ليگاند تركيبي فوق با نمك هاي سريم(III) و گادولنيم(III)، تشكيل كمپلكس هاي Ce(III)-LH2 و Gd(III)-LH2 را دادند كه كمپلكس هاي فوق به ترتيب (Ce.pydc.2H2O)2.pydca و (Gd.pydc)3.(pydca)2.H5O2 در چكيده و توصيف و ادعاي اختراع نشان داده شده اند. در نهايت دو نوع نانو پودر GDC(10% گادولنياي دوپ شده با سريا: Gd0.1Ce0.9 O1.95) به عنوان ماده اوليه الكتروليت پيل سوختي اكسيد جامد با استفاده از پيش ماده هاي متفاوت( نمك هاي سريم و گادولنيم و كمپلكس هاي Ce(III)-LH2 و Gd(III)-LH2) و كلسيناسيون در دماي بهينه در كوره ي قابل برنامه ريزي به دست آمد. تركيبات به دست آمده، اعم از كمپلكس هاي سريم و گادولنيم و همچنين GDCها، تحت شناسايي اسپكتروسكوپي (FTIR)، آناليز حرارتي TG-DTA، طيف بيني پراش پرتو X پودري (XRD)، ميكروسكوپ الكتروني پيمايش (SEM) و EDAX قرار گرفتند. نانو پودرهاي GDC به دست آمده، با استفاده از بال ميل به مدت 24 ساعت مخلوط شدند كه پودرها و در نهايت خميرهاي يك دست به دست آمد كه امپدانس آن مورد ارزيابي قرار گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/05
تاریخ ثبت: 1395/02/05
خلاصه اختراع:

مقدار زيادي از مواد رنگزاي سرطان زا، ساليانه توليد و در صنايع مختلف مانند نساجي، چرم، كاغذ و غيره مورد استفاده قرار مي‌گيرند. تجزيه‌ي كامل مواد رنگزا و تبديل آنها به كربن دي اكسيد و آب به وسيله روش‌هاي متفاوت تا امروزه مورد توجه دانشمندان بوده‌است. در اين كار تحقيقاتي نانوكاتاليست اكسيد روي بر پايه پرليت منبسط شده، nano-ZnO/expanded-treated perlite با روش تلقيح تهيه شده و شناسايي آن با روشهاي FT-IR، SEM، XRD، EDX و BET صورت گرفته است. حذف ماده رنگزاي ريمازول بلك 5 با روش ازن‌زني كاتاليستي هتروژني بر روي كاتاليست تهيه شده انجام گرفت. تاثير فاكتورهاي متفاوتي مانند مقدار كاتاليست، pH و زمان واكنش بر روي ميزان حذف رنگينه مورد بررسي قرار گرفت. براي تهيه كاتاليست ابتدا نانو اكسيد روي به روش اثر تمپليت از طريق ساخت چارچوب فلز–آلي، Zn-Methionine تهيه و به روش تلقيح بر پايه پرليت نشانده شد. ميانگين اندازه ذرات اكسيد روي به دست آمده حدود 41 تا 50 نانومتر ديده شد. فرايند حذف ريمازول بلك 5 (C26H21N5Na4O19S6) به وسيله nano-ZnO/expanded-treated perlite يك بار تحت ازن بدون كاتاليست و يك بار همراه كاتاليست مورد بررسي قرار گرفت. با تغيير سه پارامتر pH، زمان و ميزان كاتاليست حذف ماده آلي مورد ارزيابي قرار گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1396/03/10
تاریخ ثبت: 1396/03/10
خلاصه اختراع:

يكي از روش هاي مؤثر براي حذف آلاينده هاي دير تخريب پذير آب، استفاده ازن به همراه كاتاليست مي باشد. در اين اختراع با استفاده از روش التراسونيك ليگاند حاوي ‏2،6- پيريدين دي آمين (pyda) و 2،6- پيريدين ‏دي كربوكسيليك اسيد (pydc)، (LH2 ) سنتز شد. ليگاند سنتز شده براي تهيه كمپلكس هاي [pyda.H2]5[Mn(pydc.H)2].[pydc]5.8H2O، [Mn(LH2)]و [pyda.H][Fe(pydc)(pydc.H)].H2O، [Fe(II)LH2] و [pyda.H][Fe(pydc)2].H2O، [Fe(III)LH2] استفاده شد. كمپلكس هاي سنتز شده با روش هاي SEM،CHN ، AAS، TGA/DTA و FT-IR شناسايي شدند. موفولوژي هاي كمپلكس هاي تهيه شده به ترتيب ميله اي، كروي و پليمري بدست آمد. سپس از آنها به عنوان پيش ماده براي تهيه نانو كاتاليست هاي Mn3O4 ، α-Fe2O3 ،Fe3O4 وMn3O4/Fe3O4 استفاده شد. نانو كاتاليست هاي سنتز شده با روش هايSEM ،EDX ،XRD ، FT-IR و VSM شناسايي شدند. مطابق با نتايج آناليز VSM نانوكاتاليست Fe3O4 و Mn3O4/Fe3O4به ترتيب داراي خاصيت مغناطيسي سوپر پارامغناطيس و فرومغناطيس به دست آمد. نانو كاتاليست هاي سنتز شده براي تخريب فنل در فرآيند ازن زني بكاربرده شد. نتايج ميزان تخريب فنل با نانوكاتاليست هايMn3O4 ،α-Fe2O3 ، Fe3O4 و Mn3O4/Fe3O4به ترتيب به صورت 74/97%، 74/91%، 62/88% و 26/97% به دست آمد.

تاریخ ثبت: 1387/04/15
مخترع/مخترعان: مريم رنجبر
خلاصه اختراع:

در كارخانجات توليد شمش روي در مرحله تصفيه سرد با افزودن پودر روي كادميم موجود در محلول كنسانتره حذف مي شود رسوبهاي به دستآمده در اين مرحله به علت وجود كادميم و نيكل به شدت سمي و آلوده كننده محيط زيست مي باشد لذا بازيافت اين فلزات از فيلتر كيك حاصل ضمن جلوگيري از آلودگي محيط زيست مانع از هدر رفتن فلزات با ارزش مي شود. در اين اختراع استخراج كادميم هم به روش ليچينگ محلول اسيدي و هم استخراج انتخابي آن به روش حلالي با در نظر گرفتن جنبه هاي اقتصادي مورد مطالعه بررسي دقيق و بهينه سازي قرار گرفت. حلال استخراج كننده از گروه اسيدهاي آلي فسفر دار انتخاب شد. فرايند استخراج شامل 1- شستشو 2- ليچينگ با اسيد 3- استخراج با حلال در PH كاملا كنترل شده 4- استريپينگ 5- كريستاليزاسيون مي باشد. بازيافت كادميم در بهترين شرايط 99/8 و راندمان كلي واكنش 88/15 درصد به دست آمد فلوچارت استخراج كادميم به روش ليچينگ اسيدي و استخراج انتخابي كادميم به روش حلالي نيز ارائه شد.

تاریخ ثبت: 1387/04/09
خلاصه اختراع:

براي تهيه محلول نانوسيليكا و پودر نانو سيليكا از غبارات سيليسي كارخانه پيرومتالورژي چندين مرحله وجود دارد مرحله اول تهيه سديم سيليكات از سيليكافيوم به روش ذوب قليايي مي باشد كه در يك ثبت اختراع ديگر به تفصيل توضيح داده شده است.ك پس از اين مرحله نسبت SiO2 و Na2o سديم سيليكات با استفاده از رزين تبادل كاتيوني تنظيم شده و غلظت آن به دلخواه و با تبخير آب اضافي تعيين مي گردد. سديم سيليكات موجود با تنظيم شراي ويژه از نظر طول و قطر ستون تعيين ظرفيت رزين دماي رزين و محلول در حين عبور از بستر به اسيد سيليسيك فعال تبديل مي شود. مرحله بعد هسته زايي و پايدار كردن اسيد سيليسيك ناپايدار به سيليكا سل رقيق مي باشد. در اين مرحله با تنظيم غلظت سديم دما و سرعت ورود اسيد سيليسيك فعال به سود هسته زايي و رشد ذرات به اندازه دلخواه انجام مي شود. سپس با خروج آب اضافي بوسيله تبخير در خلا يا سيستم اولترافيلتراسيون سيليكا سل غليظ با غلظت 25٪ - 15 SiO2% بدست مي آيد. در پايان بوسيله دستگاه خشك كننده پاششي سيليكا سل غليظ به پودر نانو سيليكا تبديل مي شود. مراحل مذكور جهت تهيه محلول نانوسيليكا و پودر نانو سيليكا در شكل شماره 1 نشان داده شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/02/21
تاریخ ثبت: 1393/09/18
خلاصه اختراع:

پيل سوختي اكسيد جامد يكي از اميد بخش ترين پيل هاي سوختي براي توليد انرژي پاك محسوب مي شوند. اين پيل ها به دليل بازده بالا، انعطاف پذيري نسبت به سوخت و نداشتن آلودگي زيست محيطي داراي اهميت مي باشند. يكي از مهمترين مواد كاتدي پيل سوختي اكسيد جامد لانتانيم استرانسيوم منگنيت، LSM (La0.75Sr0.25MnO3) مي باشد. در اين كار تحقيقاتي از واكنش نيترات¬هاي لانتانيم و استرانسيم با ليگاند ماينوكسيديل(C9H15N5O) = ](2و4- دي آمينو -6- پاي پيريدين -1- ايل) پيريميدين -3- اكسيد[، كمپلكس هاي لانتانيم و استرانسيم با استفاده از روش هاي سونوشيميايي و گراديان حرارتي تهيه شد. كمپلكس هاي تهيه شده با استفاده از روش هاي طيف بيني FTIR، پراش پرتو ايكس (XRD)، آناليز حرارتي (TGA)، ميكروسكوپ الكتروني پيمايش (SEM)، EDAX و اندازه گيري نقطه ذوب مورد شناسايي و تعيين ساختار قرار گرفت. براي تهيه لانتانيم استرانسيم منگنيت از اين كمپلكس ها به عنوان پيشساز استفاده شد و با بهره گيري از امواج ماوراي صوت و تجزيه حرارتي در كوره قابل برنامه ريزي آلايش دادن يا دوپينگ استرانسيم در لانتانيم منگنيت صورت گرفت. مواد كاتدي با فرمول هاي La0.7Sr0.28MnO3 و La0.67Sr0.33MnO3 به دست آمد. مطالعه و شناسايي نانو كامپوزيت هاي تهيه شده با روش هاي طيف بيني FTIR، SEM، پراش پرتو ايكس، EDAX و آناليز حرارتي انجام گرفت. اندازه ذرات مواد كاتدي تهيه شده La0.7Sr0.28MnO3 و La0.67Sr0.33MnO3 ، به ترتيب در حدود 37 و 42 نانومتر به دست آمد.

موارد یافت شده: 9